Sunshine of His Heart

Artikel 9 van 9

Gesigneerd Fred Morgan

Frederick Morgan (1847/1856 - 1927), was een Engels schilder van portretten, dieren, huishoudelijke en landschaps taferelen. Hij werd beroemd om zijn idyllische taferelen van de kindertijd.

Morgan werd geboren in Londen. Hij werd bekend als Fred Morgan en was de zoon van John Morgan, een succesvol kunstenaar ook bekend als "Jury Morgan ` (na een van zijn schilderijen "De Heren van de Jury ").

Op de leeftijd van veertien werd hij van school gehaald door zijn vader, die hem vervolgens begeleid in de kunst. Op de leeftijd van 16, terwijl nog steeds studerend met zijn vader, werd zijn eerste foto, "The Rehearsal", tentoongesteld in de Royal Academy, en na een onderbreking van enkele jaren, waren zijn schilderijen er regelmatig te zien.

Uiteindelijk wendde hij zich tot andere onderwerpen voor zijn kunst, in het bijzonder idyllische taferelen van het landelijke leven en de kindertijd. Gedurende deze periode schilderde hij een aantal van zijn meest populaire werken zoals "The Doll`s Tea Party" (1874) en" School Belles "(1877).

Het meeste van zijn schilderkunst werd vervaardigd in het dorpje Shere in de buurt van Guildford, een bekend toevluchtsoord voor kunstenaars. Hij schilderde ook in Normandië, met inbegrip van "Midday Rest" (1879) en "Een Apple Gathering" (1880).

Morgan`s schilderijen zijn tentoongesteld in vele galerieën en musea waaronder het Walker Art Gallery in Liverpool en de Russell-Cotes Museum in Bournemouth.

© 2011 - 2024 De Drie Kamers | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel