Copy van een Litho van een Zeilschip

Artikel 6 van 11
€ 225,00

Mooie ingelijste afdruk van een Litho van een Zeilschip

Afmeting: 109 x 75 cm

gesigneerd Schnars Alquist 1909 te Hamburg

Maritieme scene van een zeilschip op volle zee, litho Hugo Schnars Alquist, 

Een werkelijk opvallende afbeelding van een groot zeeschip op een kalme zee door de beroemde Duitse zeeschilder Carl Wilhelm Hugo Schnars-Alquist (1855-1939).  De onze is een originele litho geautoriseerd door de kunstenaar en gedrukt in de vroege jaren 1900 Schnars-Alquist is vooral bekend om zijn realistische zeegezichten en portretten van grote, diepwater zeilschepen. Geboren in Hamburg in een koopmansfamilie, was hij een autodidact schilder die uitblonk in het afbeelden van de zee "in alle lattitudes, in alle seizoenen en in alle stemmingen", volgens een biografisch verslag.  Zijn reizen naar plaatsen over de hele wereld gaven hem dit unieke perspectief. Naast reizen binnen Duitsland, ging hij ook naar het Verenigd Koninkrijk, Scandinavië en de Verenigde Staten. Hij reisde ook naar Zuid-Afrika, delen van Azië (zoals Ceylon, nu Sri Lanka), Australië en Nieuw-Zeeland. 
Schnars-Alquist verwierf faam tijdens zijn leven en exposeerde zijn olie-op-doek niet alleen in Duitsland, maar ook in Melbourne, Australië en de prestigieuze 1893 Columbiaanse Expositie in Chicago. Zijn originele schilderijen zijn te vinden in musea en particuliere collecties in Duitsland, Australië en de VS. Onder de opmerkelijke verzamelaars zijn Duitse keizer Wilhelm II en kanselier Bernhard von Bulöw. In 2011, een van zijn zeegezichten (gedaan in Hamburg, 1906) verkocht op een Sotheby's veiling uit Londen voor 21.250 Britse pond (ongeveer $ 33.000).

De kunstenaar gaf toestemming voor de reproductie van zijn werken in de vroege jaren 1900.
Onder Schnars-Alquist's schilderijen is een genaamd "De Santa Maria, de Pinta en de Niña", van bijzonder belang voor de Amerikanen, zoals het afgebeeld de drie zeilschepen van navigator Christopher Columbus. Het schip op deze litho lijkt op die in die tijd.

© 2011 - 2024 De Drie Kamers | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel