Op bijzondere locaties tonen meer dan 100 professionele kunstenaars hun werk. Op plekken waar je het niet verwacht (oude schuren, bijzondere huizen, winkels, maar ook in galeries, bij kastelen en de bijzondere buitengebieden) is kunst van diverse disciplines te zien. Naast het kunstprogramma zijn er ook workshops en presentaties. 

 

Bettina Regeling-Cabrera

Met trots presenteren wij in onze winkel het indrukwekkende werk van Bettina Regeling-Cabrera; Prachtig beschilderde veren.

Geboren in Paraguay – Zuid-Amerika in 1970.
Afgestudeerd aan de Universiteit van Architectuur, Ontwerp en Kunst , in Asunción hoofdstad van Paraguay , als Architect en in april 2004 verhuisd naar Apeldoorn. Op de Universiteit heeft zij veel geleerd over kleuren mengen, aquarelleren en tekenen met houtskool. Ze heeft ook lessen genomen in Paraguay in schilderen met olieverf. Met acrylverf, Chinese inkt op rijstpapier, speciale stiften op papier, oliepastel en pastelkrijt werken en schilderen op vogelveren, heeft Bettina zichzelf aangeleerd uit boeken en met veel oefenen. 

"Altijd sta ik open voor nieuwe uitdagingen, nieuwe technieken uit te proberen en de eigenschappen van nieuwe materialen te ontdekken. Met de loop der jaren heeft deze “ontdekkingsreis” mij tot een aantal technieken en materialen gebracht die nu al een deel van mijn kunst vormen. Ze zijn voor mij als de letters in een woord die me het gereedschap geven om mijn gevoelens op doek, papier…of vogelveren te zetten."

    

Beschilderde veren

Altijd staat Bettina open voor nieuwe technieken en materialen. Met deze liefde voor het schilderen en nieuwsgierig naar nieuwe uitdagingen is ze tot deze bijzondere vorm van kunst gekomen: “Schilderen op veren”. Het geheim van de beschilderde veren is: “geduld hebben”. De veren zijn niet voorbereid of geplakt. Met een heel dunne penseel wordt de verf op de veer “gezet”, want drukken en tekenen met een potlood is niet mogelijk, dan gaan de veren uit elkaar.

Nieuwsgierig geworden? Kom dan naar onze winkel tijdens Kunstmoment Diepenheim.

 

Wanneer

19 t/m 29 oktober 2017

Dagelijks van 11.00 tot 17.00 uur


"Kunstmoment Diepenheim: inspirerend, gevarieerd en in een bijzondere sfeer."

 

© 2011 - 2017 De Drie Kamers | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel